Veilige weginrichting

Voor een veilig bereikbaar Drenthe zijn veilige wegen nodig waarop het verkeer vlot kan doorstromen. Het VVBD werkt daarom aan het onderhoud en vernieuwing van alle wegen in Drenthe. Alle partners in het VVBD - Rijk, provincie en gemeenten - zijn samen beheerder van alle wegen in de provincie. Ze werken nauw samen bij de aanleg van nieuwe wegen en herinrichting en onderhoud van bestaande wegen. Daarbij vragen ze advies van hun partners om de verkeersveiligheid en doorstroming van de wegen te kunnen verbeteren.

Op deze pagina leest u het laatste nieuws over de wegen in Drenthe. Meer en uitgebreide informatie over Drentse wegprojecten kunt u lezen vinden op de website van de betreffende wegbeheerder.

DownloadsNieuws

15 maart 2018

Tynaarlo eerste Drentse gemeente met verkeersveiligheidslabel op alle basisscholen

Vanochtend reikte wethouder Henk Lammers van de gemeente Tynaarlo het Drents Verkeersveiligheidslabel uit aan obs Het Oelebred in Tynaarlo. Henk Brink, gedeputeerde Verkeer & Vervoer van de provincie Drenthe, overhandigde de school een cheque voor een permanent verkeersplein. Nu hebben alle basisscholen in de gemeente Tynaarlo het Drents Verkeersveiligheidslabel behaald!
1 maart 2018

Afsluiting N34 bij Hardenberg tussen 12 maart en 20 april

De provincie Overijssel sluit de N34 tussen Hardenberg en het knooppunt Witte Paal tussen 12 maart en 20 april af voor al het verkeer. De provincie begint dan met de ombouw van de N34.
26 februari 2018

Aanleg 'Kiss & Ride-zones' langs de N374

Van 5 tot en met 15 maart legt de provincie Drenthe twee zogenaamde ‘Kiss & Ride-zones’ aan langs de provinciale weg N374 bij Borger.
26 februari 2018

Uitkomsten vierde peiling publiekspanel Rijkswegen Noord

In december is de vierde peiling van het ‘publiekspanel Rijkswegen Noord’ afgenomen. De peiling betreft een vragenlijst onder weggebruikers in Noord-Nederland. De uitkomsten van de vragenlijst worden gebruikt om de veiligheid op de noordelijke rijkswegen te verbeteren.
20 februari 2018

Aanleg rotonde N855 Dwingeloo - Valderseweg

Op maandag 5 maart 2018 starten de provincie Drenthe en de gemeente Westerveld met de aanleg van de nieuwe rotonde in de provinciale weg N855 (Lheedermade) bij Dwingeloo.

Meer nieuws »
Terug naar boven