Scootervrienden

Vanaf september pakken veel jongeren weer geregeld de scooter om naar school, werk of de sportclub te rijden. Maar scooterrijders zijn kwetsbaar in het verkeer: de kans op een ongeval is voor hen een stuk groter dan voor automobilisten. En daarbij raakt bij bijna 1 op de 2 gevallen iemand gewond. Daarom geeft het VVBD in september en oktober extra aandacht aan veilig scooterrijden, met de campagne ‘Scootervrienden’.
 
Met deze campagne wordt op verschillende manieren het belang van veiligheid benadrukt voor scooter- en brommerrijders. Zo wordt tijdens controles de ‘scooterguide’ uitgedeeld door de politie. Dat is een uitvouwbare folder waarin allerlei regels en tips staan. Ook worden scooterrijders via radiospotjes, online banners en bioscoopreclame gewezen op veilig gedrag.
 
Verhalen
Tot slot is er de website scootervrienden.nl, waarop verhalen staan van scooter- en brommerrijders die slachtoffer waren van een ongeval. Aangrijpende verhalen, die laten zien wat voor enorme impact een ongeval heeft op je leven. Met deze persoonlijke verhalen hoopt het VVBD het belang van veiligheid nog eens extra te onderstrepen bij de doelgroep.

DownloadsTerug naar boven